Om det grønne flag

 

 

Copyright Taarbæk Skole ©

 

Grønt Flag Grøn Skole

 

Taarbæk Skole arbejder hvert år med projekt ”Grønt Flag”. Grønt Flag er et partnerskab mellem Friluftsrådet, Miljøministeriet og Undervisningsministeriet.

 

Konceptet bag Grønt Flag er, at miljøhensyn og bæredygtighed skal tænkes ind i skolens hverdag. Ikke alene i undervisningen, men også på skolen som institution, så skolen hele tiden tager skridt frem mod at blive en mere bæredygtig institution.

 

Grønt Flag, Grøn Skole er et internationalt miljøundervisningsprogram. I alt deltager op mod 35.000 skoler i 50 lande for det meste i Europa, men der deltager også skoler i Asien, Afrika og Sydamerika. I Danmark deltager over 300 skoler i netværket og ca. 150 skoler får hvert år det grønne flag som synligt tegn på, at de har gennemført et miljøundervisningsprojekt for hele skolen af høj kvalitet. Udvikling af elevernes muligheder for at handle i forhold til spørgsmål om natur og miljø er en vigtig del af folkeskolens værdigrundlag. Grønt Flag Grøn Skole tilbyder en ramme – et koncept, der gør det lettere for danske skoler, at leve op til trinmål og slutmål i den danske folkeskolelov.

 

Grønt Flag har ti forskellige temaer. Hvert år vælger miljørådet et nyt tema som Taarbæk Skoles elever arbejder med i løbet af skoleåret. Når vi har arbejdet med temaet og opfyldt de internationale krav og temakravene, vil vi søge om Det grønne Flag. Når projektet er gennemført og godkendt erhverver skolen det grønne flag, som et symbol på miljøundervisning af høj kvalitet. Det gøres ved at indsende en rapport til sekretariatet. Rapporten består af et udfyldt rapportskema og diverse bilag. Rapportskemaet underskrives af Charlotte Norman Andersen og af borgmesteren. Derfor sender vi rapporten omkring borgmesterkontoret før den går videre til sekretariatet i Friluftsrådet.

 

Skolen holder fællessamling i skolegården, når flaget hejses.

 

I kan læse mere om projektet på www.groentflag.dk